AMRAP: De Ultieme Krachtopwekker voor Fitness en Crossfit!

Heb jij “AMRAP” zien staan in je schema of in de sportschool, maar weet je niet wat het betekent? Geen zorgen, wij leggen het kort voor je uit!

Wat betekent AMRAP?

AMRAP staat voor “As Many Repetitions As Possible,” oftewel zoveel mogelijk herhalingen als je kunt. Bij deze methode voer je zoveel herhalingen uit van de oefening die vermeld staat. Je pusht jezelf tot het uiterste, zonder nog enige herhaling “in de tank” te laten zitten.

Dit wordt niet alleen gebruikt in fitness, maar ook veel in crossfit. Hier heeft het ook nog een andere betekenis: “As Many Rounds As Possible.” Dit betekent dat je zoveel mogelijk rondes doet van verschillende oefeningen.

Voordelen:

Voordelen van deze methode zijn dat je het bij elke oefening kunt toepassen, wanneer en waar dan ook. Het geeft jou als coach ook een goed beeld van hoever iemand zichzelf kan pushen. Echter, herstel en techniek falen kunnen nadelen zijn. Als je niet weet wanneer genoeg genoeg is, kan dit blessures veroorzaken. Techniek en herstel zijn belangrijke componenten om rekening mee te houden.

Bij TeamBenji gebruiken we AMRAP vaak bij online coaching en steeds vaker bij goed getrainde personal training leden. Voor ons betekent AMRAP dat je zoveel mogelijk reps uitvoert met de juiste techniek. We hechten veel waarde aan techniek en willen dat je de oefening correct uitvoert, maar wel zo vaak mogelijk. De laatste 1 à 2 reps kunnen mogelijk een kleine techniekfout bevatten.

We willen niet dat je het gewicht in een onmogelijke positie omhoog brengt, omdat dit het risico op blessures vergroot. We willen dat je de oefening zo goed mogelijk blijft uitvoeren, maar wel met zoveel mogelijk herhalingen. Dus als je AMRAP ziet staan in je schema of in de sportschool, weet je nu wat je moet doen!

En vergeet niet, GOED ETEN DIKKE ARMS! 💪